A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Bakhjulsdrivna C-Zero med 100% batteridrift!!!

Posted in Annat fabrikat, C-Zero, El-/hybridfordon by Peter H Svensson on 10/11/2009

(Paris)

Citroën presenterar nu sin version av Mitsubishi MiEV under namnet C-ZERO. Med en totallängd på 3,48 m hamnar den i samma storleksklass som den med japanska Toyota samkonstruerade C1. Men därmed inte sagt att den kommer befinna sig i samma prisklass. Förhandsbeskeden från Mistubishi gör gällande att deras MiEV kommer att kosta strax över 30’000 Euro när den introduceras under 2010. C-ZERO kommer att börja säljas under sista kvartalet 2010.

C-Zero 01

C-ZERO drivs till 100% av elektricitet, och elmotorn som driver bakhjulen(!!!!) försörjs av 88 stycken 50Ah-celler i ett 330 Volt litiumjon-batteri. Räckvidden är ungefär 160 km. Motorn har en effekt på 47 kW. Full laddning tar 6 timmar, men man når 80% av batterikapaciteten redan efter 30 minuters laddning. Toppfarten är 130 km/h och 0-100 går på 15 sek.

C-Zero 02

Z-ZERO kommer enligt pressuppgifterna vara enkel att sköta; vid laddning kopplar man in sig på 220 V-nätet och vid körning har man bara två växlar; en framåt och en bakåt. C-ZERO kommer att vara utrustad med ABS-bromsar, antispinn och ESP. Skulle olyckan trots allt vara framme skall föraren och passagerarna skyddas av 6 krockkuddar.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: