A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

C3 Aircross Live 82 Puretech – snyggast och billigast?

Posted in C3 Aircross by Peter H Svensson on 10/07/2017

 

(Paris)

Citroën France har uppdaterat sin ”konfigurator” på hemsidan så att man kan beställa sitt eget exemplar av nya C3 Aircross. Och med denna funktion får man se hur även basmodellerna ser ut, såsom ”Live” enligt dessa bilder.

 

Helt klart renare och mer sobert intryck, men naturligtvis inte lika ungdomligt poppigt som de dyrare versionerna med ”persienn” på C-stolpen och olikfärgade dekordetaljer.

Det kan diskuteras om det är en nackdel att utrustningslistan är bantad på ”Live”. Pekskärmen är borta, och så även head up-displayen. Istället har man rattar och knappar för ventilation och radio. Detta känns som en given seniorbil, vilket borde avspegla sig i försäljningsstatitsiken. C3 Aircross kan bli en hit i Sverige!

//Peter H Svensson

 

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Thomas said, on 11/07/2017 at 06:48

    Personligen gillar jag ”persiennerna” på de bakre rutorna. Lite tråkigt att man inte kan välja den mer mekaniska inredningen i de högre utrustningsnivåerna. Just ventilation är något jag inte vill fippla runt med på en pekskärm. Dock kan tilläggas att det är ju inte ofta man behöver ställa om något när man har AC eller klimatanläggning då det brukar sköta sig självt.

  2. Raphael said, on 11/07/2017 at 08:06

    Jag roade mig med att konfigurera ”min” C3 Aircross och hamnade på nästan 26 000 euro. (dieselmotor, Shine, säkerhetspaket, Grip Control, öppningsbart panoramatak, ljusgrå klädsel med röda accentuarer kring ventilationsutsläpp mm). Aircross är ingen billig bil när den är utrustad… Tyvärr är inte autobroms standard i någon version i Frankrike utan finns bara som en del i ett säkerhetspaket, jag hoppas det blir standard i Sverige. Att autobroms inte är standard gör att Aircross troligen bara får 4 stjärnor i Euro NCAP-testet, det tycker jag är en miss.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: