A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroëns nya flaggskepp enligt sajten ”motor.es” – en stilig kärra!

Posted in C5, C6 by Peter H Svensson on 27/07/2017

(Madrid)

Spanska bilsajten motor.es har publicerat sin tolkning av hur morgondagens ersättare till Citroën C5 kommer att se ut. Som synes – och med ledning av uttalanden från företrädare från Citroën – är förlagan Gregory Blanchets konceptbil CXperience från 2016. Han ligger även bakom konceptbilen Aircross från 2015 som tidigare i år presenterades i sin bruksversion som C5 Aircross. Mycket talar för att Citroën ännu en gång väljer att nyttja framgångarna från en konceptbil till en serieproducerad bil, om än med något färre detaljer i exteriören.

Motor.es’ illustration ser mycket realistisk ut, och visar med all önskvärd tydlighet märkets DNA från t.ex. Citroën CX utan att för den skull på något vis framstår som retro.

Lagom till märkets 100-jubileum förväntas bilen vara klar för uppvisning, och säljstart under 2020. Citroën kommer bygga C5 Aircross i franska Rennes där vanliga C5 gick ur produktion nyligen, men det finns inga besked om huruvida denna nya modell kommer byggas där.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lars-Erik Lennartsson said, on 29/07/2017 at 17:06

    Utstrålar Citroën, ser rätt bra ut på en bild. Lite önsketänkande minst lika bra sammansatt som den senaste C5-an som troligen är en av de bästa Citroën byggt när det gäller finish och upplevd kvalitet. Det räcker med 1,6 l motorn med turbo och runt 200 hk+ elmotor på 80-100 hk, räckvidd med el 50-70km. Ganska mycket aluminium och andra lättviktsmaterial samt det bästa till sist ett utvecklat system från Zantia Aktiva med aktiva krängningshämmare. Alltså något som slår den gamla på älgtestet. Bling. bling saknas helst. En bra och genomtänkt sak som spöar de flesta sk. premiumbilarna. Gärna som kombi för oss kör allehanda skit ibland. Min absoluta önskebil ska jag berätta om senare.

  2. Peter H Svensson said, on 16/08/2017 at 10:23

    Ja, om inte annat så är en halvkombi i vart fall önskvärd. Det är lite tråkigt att Citroën inte har kombibilar längre, för de var ganska duktiga på att göra dem snygga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: