A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Insidan av Citroën C3 Aircross

Posted in C3 Aircross by Peter H Svensson on 11/06/2017

(Paris)

Det är blott något dygn kvar innan de officiella pressbilderna på nya Citroën C3 Picasso kommer att släppas, men här är ännu en läckt bild som visar dess insida. Som synes kommer även C3 Picasso att få justerbart baksäte precis som sitt syskon Opel Crossland X som skall tillverkas i samma fabrik i Spanien. Dock ser sätena ut att vara av Citroëns nya typ, Advanced Comfort.

Det framgår dock inte var man hittar dessa plåtväskor som alltid passar som handen i en handske på alla pressbilder som biltillverkarna visar upp…

Ej synligt i bild är det öppningsbara soltaket som man nu kan beställa till Citroën efter åratal av fasta glastak.

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Raphael said, on 11/06/2017 at 15:13

    Ser riktigt bra ut, och nu hoppas vi på den får de nya stötdämparna också. Lite trist dock att instrumenten är flyttade från mitten, tyckte mittenpositionen fungerade väldigt bra i Picasson, men jag ser den har en head-up display som kan kompensera till viss del. Verkar vara lyxmodellen som visas på bilden. Den ljusa klädseln lär bli smutsig fort. Bakdörrarna har inbyggda solskydd av traditionell rullgardinsmodell vad jag kan se, tycker mig se flärpen där man drar upp dem.

  2. Micke H said, on 11/06/2017 at 22:01

    Äntligen har man insett att öppningsbart tak är en nödvändighet! Förmodligen är det kineserna som lyckats få fransmännen att återta sitt förnuft. Tittar man på bilder som visar kinesiska varianter av den ”franska” bilen, visas dessa i allmänhet med öppningsbar taklucka.
    Länge såg det ut som C5 Sedan skulle bli den sista modellen med den möjligheten, nu återstår att se om de hydrauliskt dämpade hydrauliska stötdämparna (!) kan ge en tillräckligt bra åkkomfort för att jag inte skall behöva byta till något fabrikat som erbjuder luftfjädring. Beror också på framtida modellprogram, inte säkert att man vill åka ”skåpbil”, enligt dagens mode.

    Komplement till Raphaels inlägg: Att flytta instrumentgruppen är ett led i att ”släta ut” Citroëns image, trots att Linda Jackson säger att Citroën skall bygga bilar ”som inte gillas av alla”. Vidare får man vara glad för att gardinerna behållits för bakre rutorna, istället för att göra som alla andra, svärta glaset så att det blir mörkt som i en kolkällare. Utmärkt lösning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: