A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Quattroroute: Nästa Citroën C4 Picasso

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 08/02/2012

(Rom)

Italienska motortidningen Quattroroute har publicerat en illustration på vad man anser bli nästa generation av familjebussen Citroën C4 Picasso.

//Peter H Svensson

Annons

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas Hermelin said, on 17/02/2012 at 17:04

  Finns det ingen info om någon ”ny” 2cv eller DS2?
  Ett sätt för Citroën att knyta an till 2cv-konceptet skulle väl kunna vara en extremt bränslesnål el/diesel-laddhybrid med en toppfart på omkring 110 och ett snyggt men enkelt ”utförande”. Gärna med motor optimerad för biodiesel… drömma kan man ju alltid ;-)

 2. alltomcitroen said, on 22/02/2012 at 13:08

  Drömma går bra Thomas och det skall man göra, men det är lite värre att få alla drömmar förverkligade, i synnerhet om fén består av en fransk biltillverkare! ;-)

  Jag har läst i fransk press under förra året att deras marknadsansvarig är positiv till att införa en DS2 (kanske baserad på konceptbilen RevoltE) som blir en ny modell baserad på C3 (lite kortare) men med den lite mer påkostade hybridtekniken. DS-serien är ju mer välutrustad och påkostad än C-serien, så det kan vara en försvarbar strategi. Räkna med att Citroën trots allt kommer satsa mest på bensinarna eftersom de har en ny 3:a som måste täcka investeringskostnaderna.

  Vad gäller en ”basic”-cittra kommer vi inte få se någon bil med 2CV-seriens estetik, men fabriken håller på att utveckla en ny modell som skall toppa c:a 150 km/h och ha enkel men snygg utrustning (baserat på temat hos konceptbilen Lacoste). Denna modell tror jag kommer visas upp till hösten och säljas som ID3 nästa år. Jag lägger alla mina växelmynt i en spargris just för denna modell. :-)

 3. Thomas Hermelin said, on 22/02/2012 at 17:14

  …då får man väl hoppas att ID3 blir ett alternativ, annars får man väl återgå till 2CV och bygga in en elmotor där bak ;-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: