A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Tillfälliga produktionsstopp C4/Berlingo/C4 Picasso

Posted in Berlingo, C3, C4 by Peter H Svensson on 24/02/2009

(Paris/Vigo)

Finans- och industrikrisen slår nu mot Citroën som beslutat om tillfälligt produktionsstopp på ett ytterligare ett antal produktionslinjer för att inte bygga på stora lager av osålda bilar. Tillverkningen av C4 Berline och C4 Coupé i Mulhouse kommer att ligga nere under större delen av mars månad, vilket innebär en förlängning av befintlig produktionsstopp. Peugeot kommer dock att ha sin produktionslinje igång eftersom efterfrågan på 308-serien är fortsatt hög. I april månad kommer man att introducera 206 Plus (facelift av gamla 206:an).

Nya C4 Coupé. foto: Automobiles Citroën.

Nya C4 Coupé. foto: Automobiles Citroën.

Vid spanska Vigo har man redan inlett ett tillfälligt produktionsstopp på linje M1 som tillverkar Berlingo/Partner (fram till 5 mars) och M2 som tillverkar C4 Piacasso (fram till 9 mars). Man kommer även att lägga ner nattskiftet på fabriken om orderingången är fortsatt låg. Man hoppas dock på en stororder på Berlingo inom kort, vilket kan vara ljuset i tunnelns bortre ända.

Tillverkningen av nya C3 Picasso har också legat nere ett tag men det berodde på de stoppade gasleveranserna från Ryssland.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: