A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Årets bil 2010? Nya Citroën C3 på gång…

Posted in C3 by Peter H Svensson on 26/02/2009

(Paris/Geneve)

Bilvärlden surrar av rykten inför den förestående bilsalongen i Geneve där Citroën kommer att visa upp den nästan produktionsklara konceptbilen DS Inside (som kommer att introduceras inför 2010 som Citroën DS3.) Enligt uppgift kommer DS Inside dock enbart stå oåtkomlig på ett podium på bilmässan.

Citroën kommer troligtvis göra stort nummer på mässan av sin nya C3 Picasso som man sätter stora förhoppningar till efter vikande försäljning av C4-serien. C3 Picasso har den senaste generationens bensinmotorer,och är synnerligen intressant som ett alternativ till konkurrenternas kombimodeller.

Men den nyhet som troligtvis har störst betydelse är märkets nästa storsäljare, nya C3. Om Citroën väljer att ge en försmak på den modellen vid Geneve nu i mars är inte känt. Trots det är intresset stort kring den efterlängtade avlösaren som enligt uppgift passerar 4-metersstrecket. 

Nästa generation av Citroën C3, kanske Årets bil 2010?

Nästa generation av Citroën C3, kanske Årets bil 2010?

Under hösten och vintern har det florerat många spionbilder på prototyper av nya C3 som testkörs i den norrländska vinterdräkten. Bilden ovan är en bearbetad bild baserad på spionbilder samt skisser på en modell på designavdelningen. Det är alltså inte en autentisk bild på den bil som kommer att presenteras som ersättare till dagens C3-modell.

//Peter H Svensson

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. polpop said, on 26/02/2009 at 20:12

  Man får sannerligen hoppas de inte designar bort charmen på den nya C3an

 2. Peter H Svensson said, on 27/02/2009 at 23:06

  Nej, det hoppas jag också. Nya C3 blir längre och bredare än gamla modellen, men också lite lägre för att minska luftmotståndet.

 3. polpop said, on 01/03/2009 at 18:58

  Känns som de siktar på att göra den lite sportigare. Kan tanken vara att den ska ersätta dagens C4 i dess segment tro…?

 4. alltomcitroen said, on 01/03/2009 at 19:08

  Jag tror att Citroën själva skulle kalla den nya C3 för mer ”dynamisk”, ett ord som är väldigt populärt hos Citroëns marknadsavdelning, även om ordet ”sportigare” också passar bra! Nya C3 kommer inte ersätta C4, men den modellen får en ersättare inom två år. Däremot misstänker jag att nästa C1 blir lite större och kanske kommer döpas till C2, medan den nya cityelbilen får ta namnet C1.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: