A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

För 20 år sedan….

Posted in Nostalgi by Peter H Svensson on 27/09/2021

[OBS! Detta är en återpublicering av ett idag 20 år gammalt nyhetsbrev som jag gav ut som komplement till Svenska Citroënklubbens medlemstidning Autogenial som vi ändrade till 2-månadersutgivning. //Peter]

NYHETSBREVET ”ALLT OM CITROËN 1/2001”:

————————————————-
”ALLT OM CITROËN” – 27/9-01
————————————————-

1. Hej kära prenumeranter!
Detta är första utskicket av nyhetsbrevet AoC. Inte för att det är särskilt många på sändningslistan, men jag behöver kolla att allting fungerar.
2. Ursäkta de konstiga datumen på hemsidan. Officiell start sker 1 oktober, och därför står det att sidan uppdaterades senast ”1 oktober”. Bedrägeri, nästan!
/Peter

————————————————–

HEMSIDAN: UPPDATERINGAR I BILKATALOGEN.

Under min 1-dags semester har jag gjort en sammanställning över Citroën XM. Det blev 9 A4-ark som kan bli tung läsning. Det har tidigare varit min avsikt att göra en specialartikel om XM i Autogenial, men troligtvis är modellen för ”färsk” för att genomgå nostalgisk tillbakablick.

Även ”Startsidan” har uppdaterats. Under ”Annonser” finns en länk till en ”gästbok”. Eftersom jag inte har några riktiga annonser får gästboken ligga där tills vidare. Säg gärna att det är ett fult trick för att få folk till gästboken (annars struntar 99% av besökarna i sånt) men det står var och en fritt att sälja och köpa även där…

Jag har märkt att det under lunchtid kan vara svårt att surfa in på hemsidan. Glöm inte att jag är en glad amatör, och att jag gjorde hemsidan medan jag var sjukskriven förra månaden. Om jag vore ett proffs skulle jag lägga sajten på en snabb server. Fast då skulle det börja kosta en massa, och det vill jag inte. Men jag jobbar på saken.

————————————————-

”AoC” HJÄLPER FRANSKA CITROËN!

Den stora faktabanken om Citroëns olika modeller har tagit flera år i anspråk vad gäller faktainsamling. Och ändå är den inte färdig! Det lustiga är att när jag skall kontrollera vissa uppgifter mot fabriken i Frankrike så tycks vi glada amatörer veta mera om företagets historia än dom själva. Jag har nu senast fått hänvisning om att 7UA och 11UA är lastbilar… he,he,he…

Vi får se om AoC kommer få medverka i en revision av PR-avdelningens företagshistorik. Holländska kollegor är redan inkopplade.

————————————————-

MAILINGLISTA/DISKUSSIONSGRUPP ”Allt om Citroën”.

I det här nyhetsbrevet lär nog knappast uppstå en öppen diskussion. Men det kan det göra på Yahoo’s diskussionsgrupp ”Allt om Citroën” som öppnades idag. Kanske ett forum för de närmast sörjande, men det finns utvecklingspotential.

Adresserna är:

http://groups.yahoo.com/group/alltomcitroen

Subscribe: alltomcitroen-subscribe@yahoogroups.com

Förebilden är givetvis de engelskspråkiga C-list, men här i en svensk version. Ingen uppdelning efter modeller. Glöm dock inte att den riktiga mekarinriktade anslagstavlan är och förblir http://www.citroën.nu

————————————————-

AUTOGENIAL: Redaktionskonferens vid SCK’s årsmöte.

Vid Svenska Citroënklubbens riksårsmöte höll ett gäng entusiaster (med undertecknad som medverkande) ett möte om hur Autogenial skall se ut – och överleva – i framtiden.

Nuvarande redaktören, Ingvar Martinsson, har fått dra ett tungt lass sedan úndertecknad avtackade mig uppdraget som chefredaktör för AG. Tyvärr har inget av de goda ambitioner som uttalades vid Norrköpingsmötet 2000 förverkligats på en enda punkt.

Som Ingvar brukar uttrycka det; ”mycket snack men lite hockey”… Och så ligger det nog till med mycket av föreninsglivet (Det är väl därför man startar egna hemsidor kan jag tro…)

Att AG’s tryckare Lars Derestam avled i somras gjorde det inte lättare. Enligt uppgift kom det kontraorder från styrelsen om vem som skulle få trycka AG trots en försening på flera veckor. Nu tycks frågan ha lösts temporärt även om nuvarande tryckare har ett stort intresse för klubben (och B11-klubben).

Den 14:e oktober kommer ett nytt möte att genomföras för att fastställa hur AG skall se ut efter en slags ”nystart” i början av nästa år.

Ingvar Martinsson meddelar att han arbetar på det kommande numret. Stackarn har 1000 saker att göra, både hemma och på jobbet.

Jag och Ingvar har talat om GS-specialnumret. Som det ser ut nu kommer materialet att omarbetas och vi siktar på ett riktigt flott specialnummer i mitten av nästa år. Fokus på de svenska G-modellerna.

————————————————-

E-POST?

Läsarna av detta nyhetsbrev kan nå redaktören på:
citrotest@hotmail.com
eller
alltomcitroen@yahoo.se

————————————————-

KÖR FÖRSIKTIGT! TREVLIG HELG!!!

————————————————-

WWW.ALLTOMCITROEN.INFO.SE
————————————————-

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: