A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya Citroën C3… endast för Indien och Sydamerika och i skala 1:43 än så länge

Posted in C3 by Peter H Svensson on 19/05/2021

 

(Kina)

Shawn Wang rapporterar från Kina att bilder på en modell baserad på Citroën C3 erbjuds via sociala medier i landet. Men det är inte vilken C3 som helst utan nämligen den fjärde generationen, d.v.s. SC21 som ska lanseras och tillverkas i Indien och Sydamerika.

Med andra ord är detta en ”läcka” som når allmänheten innan Citroëns pressavdelning hunnit presentera den nya bilen, men detta är inte unikt. Även när första generationen av den 7-sitsiga C4 Picasso (sedermera omdöpt till Grand C4 Picasso när den 5-sitsiga versionen lanserades en tid senare) kom bilder på bilen i skala 1:43 att läcka ut.

Som synes har denna exotiska version av C3 antagit än fler designelement från suv-världen och liknar mer eller mindre en förminskad C5 vilket man tror är framgångskonceptet för denna modell när den ska lanseras på den globala marknaden. Ingen större revolution jämfört med den nuvarande C3 som säljs här hemma i Europa (och tillverkas i Slovakien), men den är baserad på CMP-bottenplattan som är lite modernare än den som hittills används för modellserien.

Text: Peter H Svensson
Bild: Idle fish

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: