A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Projekt E43 – test av komponenter i Tyskland

Posted in C5 by Peter H Svensson on 18/01/2021

 

(Tyskland)

Precis som vid introduktionen av Citroën C4 sistlidna sommar föregicks den händelsen av att bilen testkördes i Tyskland för att genomföra den avslutande utprovningsproceduren av komponenterna, och nu sker samma sak med projekt E43 – Citroëns stundande flaggskepp med snarlikt formspråk men en storlek större.

Bilden ovan (från sajtem Motor1.com) visar bilen i profil och det råder ingen tvekan längre om att den ska erbjudas som 5-dörrars halvkombi.

I Wuhan som numera anses vara fritt från Covid19-smitta har personalen tagit ett gruppfoto med den nya E43 alltjämt övertäckt sedan man monterat det allra första exemplaret av modellens förserie (Véhicules Représentatifs Série). Det är sannolikt också Wuhan som får äran att låta rulla ut de första saluvagnarna i samband med lanseringen i Kina innan produktionen kommer igång även i Frankrike.

För kinesisk del blir lanseringen av E43 mycket spännande. Den befintliga C5 har i praktiken inte sålt alls i Kina (däremot har man sålt hundratals exemplar av C6), och det är en fråga ifall kineserna är mogna för halvkombiformatet nu. Tidigare har det varit tabu på den marknaden, men kundernas preferenser har förändrats och efter en omfattande suv-våg är det kanske dags för halvkombin att komma i modet. Om det händer, då har Citroën äntligen börjat få tur igen i Kina.

Text: Peter H Svensson
Faksimil från Motor 1 com

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: