A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya modellnamn att lära sig när projekt C44 förverkligas

Posted in C4 Aircross by Peter H Svensson on 18/01/2021

(Villaverde)

Det påstås i fransk motorpress att Automobiles Citroën tänker satsa på två versioner av sin framtida suv-crossover som ska baseras på den nyligen lanserade C4 och som alltjämt går under projektnamnet C44 (nåja, ryktet har faktiskt funnits ända sedan år 2018). Poängen med detta har väl säkert marknadsavdelningen redan klurat ut, men då den ena versionen tycks vara en 5-dörrars coupé kan man fundera vad poängen är.

Denna version är tydligen tänkt att döpas till C4 Sporty Cross. Tankarna går till första generationen av DS 4 som baserades på C4 av generation 2 och som försågs med ett mer sluttande bakparti samt bakdörrar med ”dolda” dörrhandtag i C-stolpen. Det tycks som att man med C4 Sporty Cross vill göra om samma trick och förstärka med attribut som lasthållare på taket.

Mer realistiskt är dock C4 Family Cross som får en mer renodlad suv-karaktär. Till viss del kan man betrakta denna version som en kombiversion av C4 eftersom man behåller befintligt axelavstånd men ökar det bakre överhänget med 10 cm (till en totallängd om 4,45 m) och förser karossen med en förhållandevis vertikal bakstam för största möjliga bagageutrymme. Det gör att den nästan ska kunna matcha den tidigare C4 Picasso/Spaceourer (med 5 sittplatser). Man kan dock fråga sig varför inte namnet C4 Aircross skulle duga så snart som den modell som bär detta namn i Kina fasats ut ur programmet?

Om Citroën verkligen förverkligar de två karossalternativen av projekt C44 återstår att se. Under slutet av 2021 förväntas man först av allt lansera en 4-dörrarsversion av C4 som är avsedd att ersätta C-Elysée och den nuvarande C4L. Produktionen av denna kommer förläggas till samma fabrik som C4 tillverkas i idag (Villaverde, Spanien) och dit kommer man också förlägga den europeiska produktionen av projekt C44.

Text: Peter H Svensson
Faksimil från l’Autojournal.fr

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: