A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

En pausbild

Posted in C5 by Peter H Svensson on 10/12/2020

 

(Stockholm)

I väntan på nästa AoC-text får alla ärade besökare av denna blogg hålla till godo på denna nya spionbild på Citroëns projekt E43, märkets blivande flaggskepp som ska ta över efter C5.

Det man kan fråga sig är huruvida den nya stor-cittran får modellbeteckningen ”C5” eller ”C6” emedan denna bil ska begå sin världspremiär i Kina och ersätta de två nuvarande modellerna med dessa namn. Det skulle vara möjligt att Citroën väljer att marknadsföra sin 4,6 m långa 4-dörrars sedanversion av den nyligen introducerade C4 som ”C5” istället för C4L, vilket därmed skulle föranleda att bilen på bilden här ovan döps till C6.

Faksimil: Lincolnduan

 

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rama said, on 13/12/2020 at 12:33

  Halvkombi?

 2. Peter H Svensson said, on 16/12/2020 at 19:57

  Det ser så ut. Jag kan inte förklara det med annat än att projektet började med uppdraget att ta fram en ny 4-dörrars sedan för den kinesiska marknaden (därav 3:an som slutsiffra på projektkoden), och sedan har det gått kräftgång på den marknaden och Linda Jackson övertalat ledningen att fokusera på att ta fram en mer genuin Citroën-konstruktion som kan rädda märket kvar på hemma-marknaden. Men detta är bara min kvalificerade gissning.

 3. S Gyhrs said, on 20/01/2021 at 14:14

  Tyvärr en fuling, man hade väntat mer av Citroen

 4. Peter H Svensson said, on 04/02/2021 at 01:05

  Jag tror att den kommer se bättre ut i verkligheten. Men onekligen får man erkänna att formen är lite ovanlig med dagens mått mätt. Proportionerna känns underliga. Maskeringens fel..?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: