A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroëns svenska generalagent ger upp

Posted in Varumärket Citroën by Peter H Svensson on 30/06/2019

(Stockholm)

Citroëns svenska generalagent FSC kommer att upphöra med sitt uppdrag efter sommaren. Det finns inget besked om huruvida någon annan aktör kommer ta över, eller om Citroën väljer att avveckla sig från den svenska marknaden. Under de hittillsvarande månaderna under 2019 har Citroën inte en enda modell med i Topp50-listan över de mest sålda bilarna i Sverige. Sedan avvecklingen av C5 och C5 Kombi har Citroën saknat en modell som är attraktiv för svenska köpare. Försäljningen av den tidigare givna succén Berlingo har inte heller tagit sig.

//Peter H Svensson

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas said, on 01/07/2019 at 09:48

  Detta var inte något jag ville läsa. Jag hoppas någon annan tar över. Hur kan man annars göra när det är dags att köpa C5 Aircross?

 2. Peter H Svensson said, on 06/07/2019 at 00:12

  Du får skynda dig. C5 Aircross finns hos handlarna nu. ;-)

 3. Rama said, on 12/07/2019 at 17:54

  C5 / C5 Kombi sålde ju dåligt under sin senare levnad i Sverige, så jag tror inte svenska köpare saknar den. Marknaden har ju gått mot SUV/Crossovers, och här har Citroën varit lite sena att plocka upp marknadsströmmen. Nu har de lämpliga bilar för den nya marknadssituationen, men köparna har redan valt Hyundai-Kia m fl. Kanske Citroën behöver köra med 5 års garanti för att köpa sig marknad i Sverige, det har ju visat sig framgångsrikt för Hyundai-Kia?! FSC förlorade Hyundai-importen och Mitsubishi-importen går väl också lite knackigt, så det är väl så att deras moderbolag inte är finansiellt starka. Kanske blir KW Bruun som tar över det hela, de har ju redan tagit över Opel och DS i Sverige, så blir hela PSA samlat under ett tak. Men jag tror det har varit bra för Citroën att ha en separat organisation, när de skiljde sig från Autogruppen.

 4. Peter H Svensson said, on 21/07/2019 at 22:56

  Jag tror fortfarande att det vore bra ifall Citroën undviker att hamna under samma tak som Peugeot, DS och Opel, även om jag tror vi kommer se äggen lagda i samma korg framgent. För en separat generalagent torde vara mer motiverad att uppnå resultat utan att söka tröst i att något av de andra PSA-märkena kompenserar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: