A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Snart premiär: DS 8 – en fransk storbil från Kina.

Posted in DS8 by Peter H Svensson on 16/01/2019

(Shanghai)

Under mars månad ska DS Automobiles börja sälja sin nya crossover DS 3 Crossback som tar över där DS 3 och DS 4 slutat. Men detta blir inte den end anyheten; man kommer i samband med bilmässan i Shanghai under april månad i år demonstrera storsedanen DS 8 (projekt X83).

DS 8 baseras på bottenplattan EMP2 och är i grund och botten tekniskt gemensam med den kinesiska versionen av nya Peugeot 508 som byggs tillsammans med Dongfeng i ett förlängt 4-dörrarsutförande. DS 8 kommer däremot att byggas i en fabrik som konkurrenten Changan är delägare i. Det är även där den europeiska versionen kommer att byggas.

Med måttet 4, 85 m (eller 4,9 m) så förväntas bilen ta plats som tjänstefordon för de franska prefekterna. De kommer att få åka bekvämt eftersom en färdkamera läser av vägen beskaffenhet och justerar stötdämparna efter det avlästa underlaget. För att accepteras som myndighetsfordon kommer DS 8 självfallet att levereras med laddhybrid som med kombinationen elmotor och bensinmotor får en toppeffekt på 250 hk. För de som föredrar konventionella drivlinor kommer man erbjuda bensinturbo på 1,6 liter med effekterna 180 respektive 225 hk, samt dieselturbo på 130 respektive 180.

Text: Peter H Svensson
Faksimil: AutoMoto.fr

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej!
  Har du hört vad som har hänt med C5.an i Sverige? De första leveranserna skulle ske i mars påstås det, men bilen finns ju inte tillgänglig för konfiguration på Citroën Sveriges hemsida.
  Hälsningar
  /Georges

 2. Peter H Svensson said, on 20/02/2019 at 00:57

  Hejsan!

  Några leveranser i mars tror jag inte på, utan snarare sker nog lanseringen i butik i mars månad. Jag har dock inte varit i kontakt med generalagenten på sistone, så jag har tyvärr ingen förhandsinformation. Dock skulle det inte förvåna mig om C5 Aircross kommer upp i konfiguratorn nu i samband med bilsalongen i Geneve eftersom denna torde alstra fler besökare på citroen.se, kan man tycka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: