A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

China-only: Citroën börjar sälja Fukang New Generation fr.o.m. 2019

Posted in Annat fabrikat by Peter H Svensson on 25/11/2018

(Shanghai)

Nyhetssajten Gasgoo meddelar att Groupe PSA och kinesiska Dongfeng-koncernen från och med nästa år kommer marknadsföra bilmärket Fukang (New Generation) som skall säljas via Citroëns återförsäljarnät som omfattar 400 bilhallar. Namnet ”Fukang” användes av Citroën när man lanserade den lokalt producerade ZX i landet 1994. ”Fukang” betyder ”välstånd och hälsa” på kinesiska, och under modellens existens fram till mitten av förra årtiondet expanderade man sin verksamhet. År 2005 vann ZX Fukang utmärkelsen ”Bästa köp” av den kinesiska biltidningen Sina Automobile News.

Anledningen till lanseringen är att DPCA (som samägs av Dongfeng och PSA) fr.o.m. nåsta år måste uppfylla en viss kvot av sålda elbilar, och i brist på egen produktion startar man Fukang med hjälp av eldriven Fengshen 60 (E70) som försetts med ny logotyp. Fengshen är i Citroënkretsar inte helt obekant; man sålde de gamla pressverktygen för första generationen C6 till Dongfeng som skapade lyxbilen Fengshen A9 vilken blivit donator för den kinesiska Citroën C6 som tillverkas i Kina.

Nya Fukang ES 500 har dock inte någonting med Citroën eller Peugeots tekniska plattform att göra. Bilen härstammar från Nissan Sylphy… av förra generationen. Räckvidden är 35 mil och prislistan börjar på motsvarande EUR 27 200 (213 000 yuan). Prototyper och förseriemodeller har varit i trafik ända sedan i somras.

Text: Peter H Svensson
Fotografier: China Car Forum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: