A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Premiär för DS 7 Crossback E-Tense 4 x 4

Posted in DS7 Crossback by Peter H Svensson on 26/09/2018

DS 7 Crossback E-Tense 4 x 4

(Paris)

DS Automobiles introducerar inför årets bilsalong i Paris den efterlängtade 4-hjulsdrivna versionen av DS 7 Crossback E-Tense 4 x 4. Och inte nog med det, den kommer i form av en laddhybrid som ska kunna ge bilen en bränsleförbrukning av 2,2 liter bensin på 10 mils körning. Och då kommer den ändå att ha tre motorer i systemet!

Under motorhuven sitter den välbeprövade 1,6-litersturbon med en toppeffekt på 197 hk, vilket för tio år sedan krävde en bränsletörstig V6:a för Citroëns del. Denna är kopplad samman med en 8-stegad automatlåda och ska kunna få upp den stora suv:en till en toppfart av 220 Km/h.

De två andra motorerna är elektriska och placerade på framaxeln respektive bakaxeln. Tillsammans har de en effekt på 107 hk och toppfarten är begränsad till 135 km/h under körning med enbart el-drift.
Tillsammans med bensinmotorn blir det 296 hk när alla motorer levererar full effekt, enligt utsänt pressmeddelande. 0-100 km/h går då på 6,5 sekunder och 80-120 km/h tar bara 4,4 sekunder.

Batterierna väger tillsammans 120 kg och är placerade i golvet. Med en 6,6 kW-laddare i ett 32 A-uttag tar det omkring 2 timmar att ladda batterierna; 4 timmar med 14 A och 8 timmar med 8A-uttag. Laddkontakten på bilen sitter på vänstersida bakom bakdörren. Det innebär att DS 7 Crossback i det här utförandet har två tanklock, precis som första årsmodellen av Citroën Traction Avant…!

Förhoppningsvis kommer DS Automobiles att försöka satsa lite mer på den här modellen. Vore skoj att se dem ute i trafik.

Text: Peter H Svensson
Bild: DS Automobiles/Laurent Nivalle

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: