A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nu är DS 3 Crossback mönsterskyddad

Posted in DS 3 Crossback by Peter H Svensson on 12/07/2018

(Paris)

DS Automobiles har lämnat in patenthandlingar för mönsterskydd på kommande DS 3 Crossback, vilket är ett effektivt sett att sprida information om hur den nya bilen kommer se ut…

Som synes har Citr… DS valt att behålla DS3:ans hajfena, samtidigt som man lånar flera designelement från storebror DS 7 Crossback. Det övre utförandet har LED-ljus, men versionen med konventionella halogenlyktor kommer få ett annat design-arrangemang.

Även om DS Automobiles tycks gå mot ett mer sparsmakat ideal vad gäller exteriören så har desto mer energi lagts på att göra interiören mer avantgardistisk. Intressant att notera att man inte lyckats integrera den stora pekskärmen, och därför låter den ta samma position som på C4 Cactus.

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Micke H said, on 12/07/2018 at 17:10

  Att DS Automobiles mönsterskyddar den här skapelsen skall branschkollegorna vara tacksamma för.
  Tänk om någon formgivare skulle komma på att, i fyllan och villan, rita något liknande!

 2. Peter H Svensson said, on 19/07/2018 at 00:12

  Jag skulle tänka mig att någon på Jaguar, som skulle vilja ge frugan en liten bröd-och-smör-bil i present skulle kunna hitta på denna skapelse. Tar man bort DS Wings i fronten känns det som en mini-jagga av de senaste årens snitt. Och för mig som älskar de gamla jaggorna är ju detta inte någon källa till glädjeyttring.

  Nåväl, den riktiga versionen i plåt, plast och lack kanske ser mer aptitlig ut. Det som blir intressant är att se är hur pass avancerad den här bottenplattan blir. Vi kanske inte skall hoppas för mycket, för det tycks som att PF1 ju förädlats i takt med att CMP-plattan utvecklats. Ingen dramatisk skillnad med andra ord. Vore ju i och för sig skoj med multilänk på en sån här småbil.

  Notera dock att den här bilen blir utan kromlister. Blir intressant att se hur DS Automobiles skall skapa lyxkänsla utan dessa blänkande attribut.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: