A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Premiär för SUV C4 Cactus… i Brasilien!

Posted in C4 Cactus by Peter H Svensson on 08/05/2018

(Porto Real, Brasilien)

Härom månaden lanserade Citroën en uppdaterad version av C4 Lounge för den sydamerikanska marknaden, d.v.s. en 4-dörrars sedan av den i Europa nu utgående C4. Nu slår Citroën till med lanseringen av SUV C4 Cactus!

Det rör sig om i stort sett samma bil som tillverkas i Madrid, och som blivit mellanmodell i Europa innan nästa generation av C4 skall presenteras om några år. Modellen är helt ny i Sydamerika, och därför lanseras den med tak-rails, vilket är det främsta SUV-attributet på den bilen.

Motorbestyckningen är inte offentliggjord i skrivande stund, men det nämns att Citroën vill slå ett slag för sina dieselmotorer, och att de väntas lansera en 100 hk stark HDi-motor på 1,6 liter (d.v.s. den som börjar ersättas i EU av en nyutvecklad 1.5 BlueHDi).

Lanseringen av SUV C4 Cactus sker i en anda av att kunna lansera flera av märkets modeller globalt, och kunna minska antalet lokalt unika modeller till noll. Intressant nog har SUV C4 Cactus inte något glastak på pressbilderna.

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. TEE said, on 14/05/2018 at 10:33

    Vet du något nytt om huruvida 1,5 BlueHDI kommer på Cactus i Europa? Tidigare ryktades ju att det skulle komma en 120 hästars automat till hösten.

  2. Peter H Svensson said, on 14/05/2018 at 21:04

    Dessvärre är detta ingenting jag sett någonting om. Går vi efter den interna ”hackordningen” hos Groupe PSA så skall ju Citroën få bli sist med nyheter. 1.5 BlueHDi finns dock till ”nya” C4 Spacetourer, och den motorn skall också komma till C5 Aircross. Min gissning är att C5 Aircross får vara ute på handeln i åtminstone ett halvår, kanske ett år till och med, innan Citroën uppdaterar C4 Cactus med den motorn. Men jag betonar att det bara är en gissning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: