A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

DS 7 Crossback förärad med 5 stjärnor av EuroNCAP

Posted in DS7 Crossback by Peter H Svensson on 10/12/2017

(Leuven)

EuroNCAP som indexerar personbilars krocksäkerhet och betygsätter dem med olika antal stjärnor som poäng har tilldelat DS Automobiles nya SUV DS 7 Crossback högsta betyg, 5 stjärnor.

DS 7 Crossback favoriseras enligt de nya normerna där allt fler säkerhetssystem finns installerade i bilen, system som bl.a. är avsedda att övervaka och assistera en förare som av olika skäl begår misstag under körning. Automobiles DS säger i sitt eget pressmeddelande att bilen är på väg att kunna bli självkörande.

Man kan fråga sig vad konceptet med självkörande bilar kommer skapa för slags bilförare i framtiden. Och hur ser den ekonomiska aspekten ut med en avancerad bil som sannolikt kommer ha så många tekniska fel efter 5-6 år att den måste repareras för summor motsvarande dess restvärde för att kunna fortsätta vara körbar enligt bestämmelserna?

Till DS 7 Crossback erbjuder tillverkaren fler system än vad EuroNCAP bakar in i betygsättningen, t.ex. aktiva LED-ljus/lyktor (anpassar sig efter rådande ljusförhållanden eller trafiksituationer); Night Vision (upptäcker fotgängare eller djur i mörker på 100 m.); adaptiv farthållare som anpassar hastigheten till framförvarande fordon samt hastighetsskyltar.

Förhoppningsvis får AoC tillfälle att återkomma med en provkörningsrapport. Framför allt för att testa funktionen Active Scan som bygger på att fjädringen anpassas efter analys av vägens utseende genom en främre kamera. Ett motsvarande system testades av Citroën på 1960-talet där man tänkte använda en radar på stötfångaren som skulle styra fjädringen.

DS Automobiles i Sverige har numera en egen hemsida: www.DSautomobiles.se

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Raphael said, on 11/12/2017 at 12:05

    Även C3 Aircross fick 5 stjärnor i EuroNCAP nyligen. :) Högre betyg än C3 som ”bara” fick 4.

  2. Raphael Mabo said, on 14/12/2017 at 14:03

    Här finns en provkörning av DS7 Crossback, det särskilt intressanta kommer mot slutet – de sista 5-minutrarna provkörs en prototyp av DS7 plug-in hybrid. Prototypen har ett 30 KwH batteri och två elmotorer, en fram och en bak. Plug-hin hybriden kommer årsmodell 2019.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: