A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

l’Autojournal om projekt D34 (DS 3 Crossover)

Posted in Varumärket DS by Peter H Svensson on 27/05/2017

(Paris)

Den franska biltidningen l’Autojournal har publicerat en Photoshop-illustration som visar hur kommande DS 3 Crossover kommer att se ut när den presenteras i slutet av nästa år (och kommer ut på marknaden under 2019).

Nu brukar Citroën och DS alltid visa upp bilmodeller som ser bättre ut än illustratörernas versioner som föregår de officiella pressbilderna, och vi kan bara hoppas att Thierry Metroz designteam kommer fram med en produkt som är mer representativ för varumärket DS som söker sina rötter i Citroën DS19 från 1950-talet samt den sentida DS5 med sitt avantgardistiska formspråk. Visserligen har kritiker sagt att DS haft en tendens att efterlikna tyska Audi, men detta alster som l’Autojournal visar upp liknar (med undantag för kylargrillen) vad ett ritstift hos Toyota eller Nissan skulle kunna åstadkomma.

Min personliga reflektion är att DS har en attraktiv maskulin kylargrill. Men när det kommer till helhet av exteriören så måste jag nog tillstå att Citroën med sin senaste C5 Aircross klår DS vad gäller formgivning, och om l’Autojournal har photoshoppat korrekt så gäller mitt omdöme också till favör för nya C3 Aircross framför DS 3 Crossover. Vilket jag inte gråter alls över – det är kul att Citroën kommit sin originalitet på spåren igen.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Raphael said, on 28/05/2017 at 18:47

    Tror nya DS3 Crossback i mångt och mycket kommer att se ut som en krympt DS7. Knappast någon designrevolution men säkert Ok för målgruppen. Rätt sober. Franska tidningars Photoshopskisser brukar vara anskrämliga och missa målet helt :)… Minns följande skräckexempel på nya C3 från AutoPlus… :) Och nog verkar det nya Photoshop-mästerverket hämtat inspiration från den…
    http://club.caradisiac.com/argentium/c3-iii-62080/photo/c3-iii-003-3875599.html

  2. Peter H Svensson said, on 01/06/2017 at 22:43

    Ja, jag kan inte förstå att det inte ringde några varningssignaler på redaktionen. Det där kändes ju som en potentiell DS3 med 5 dörrar, och jag tror att detta Photoshop kan vara frukten av resonemang om en sådan modell.

    Jag drar mig dock till minnes att vid den här tiden talades det mycket om att Citroën skulle återanvända karosstrukturen från den dåvarande C3, men istället blev det en Peugeot 208 med roligare kläder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: