A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën C4 Aircross II eller C5 Aircross…?

Posted in Varumärket Citroën by Peter H Svensson on 18/03/2017

(Shanghai)

Nästa månad kommer Dongfeng-Citroën att presentera en bil som går under projektnamnet C843 vid bilmässan i Shanghai. Det rör sig om en SUV som skall marknadsföras och tillverkas i både Kina och Europa. Fast bilen skall komma ut i två utgåvor, säger ryktet. Den som skall byggas i den med Dongfeng samägda kinesiska fabriken lär döpas till C5 Aircross, medan projekt C84 (europeiska versionen) skall döpas till C4 Aircross och ersätta… C4 Aircross! Ja, d.v.s. den familjebilsstora SUV som byggs av Mitsubishi och som i det japanska märkets utförande heter ASX. Men samtidigt torgförs i olika medier den goda tanken att bilen borde heta C5 Aircross även i Europa eftersom vanliga C5 försvinner ur Citroëns program nu under sommaren.

Skillnaden mellan kinesiska C843 och den europeiska versionen C84 som skall byggas i Rennes från och med fjärde kvartalet lär i huvudsak bli kosmetisk. Under alla omständigheter kommer den som en renodlat 5-sitsig version, och kommer att få bättre bagageutrymme än dagens japanskbyggda C4 Aircross, och troligtvis även tangera syskonet Peugeot 3008 eftersom den blir en halv decimeter längre.

Formspråket kommer att påminna om den stora röda konceptbilen Citroën Aircross, men dimensionerna är sannolikt justerade för att passa in bättre i Citroëns nisch för Groupe PSA.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: