A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

DS 7 Crossback på väg till fotosession

Posted in DS7 Crossback, Varumärket DS by Peter H Svensson on 10/02/2017

ds-7-crossback-pre-serie

(Paris)

DS Automobiles har valt att skapa PR för sin nya bil genom att låta den rulla fram på Paris gator så att förbipasserande snabbt skall kunna ta ett snapshot och dela sina bilder på märkets nya flaggskepp på den europeiska marknaden. DS 7 Crossback har redan testkörts en vintersäsong i norra Sverige, och denna första DS som baseras på PSA-gruppens nya bottenplatta EMP2 kommer att senare i år börja byggas i Mulhouse.

ds-7-crossback-feb-17-paris2

DS 7 Crossback är inte en renodlad SUV utan betecknas som en s.k. ”crossover”. Den kommer initialt enligt uppgifter i fransk press att förses med en ny turboladdad 3-cylindrig motor på omkring 150 hk, samt den beprövade 4-cylindriga bensinturbon 1.6 THP på 270 hk. Båda motorerna kommer att driva på framhjulen. Till årsmodell 2019 skall en plug-in hybrid tillkomma, och DS 7 Crossback får då en ny version av hybriddrift med el-motor som verkar på bakaxeln.

ds-7-crossback-feb-17-paris

Prisnivån uppskattas börja vid EUR 32’000, vilket talar för att ingen version kommer hamna långt under SEk 300’000 här hemma i Sverige.

//Peter H Svensson

Annons

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lars Ramstedt said, on 10/02/2017 at 22:02

  DS Suv Behövs i europa

 2. Peter H Svensson said, on 10/02/2017 at 22:51

  Och jag tror att den här som är i mellanstorleken är rätt modell att lansera. Jag måste säga att den ser snyggare ut än syskonet 3008. Den ser mindre tillkrånglad ut. Lyckas sen Citro… eh, DS Automobiles att begåva denna bil med en fjädring som går åt komforthållet så tror jag att detta kan bli en framgångsrik modell. Den skulle kanske till och med kunna attrahera märkesentusiaster.

 3. Raphael Mabo said, on 28/02/2017 at 17:44

  Fronten är för stor för en fransk bil tycker jag… :) Ser för tysk ut framifrån. Men mjukare linjeföring i andra delar är positivt.

 4. Peter H Svensson said, on 02/03/2017 at 21:40

  Jag fick också samma intryck som du, Raphael. Men jag tror att dessa bilder lider av samma syndrom som när jag tar selfies med min mobilkamera. Min näsa ser jättestor ut på bilden. När jag tittar i spegeln så är däremot näsan inte mitt största problem, om man säger som så… Titta gärna på de nya pressbilderna och se om du fortfarande har samma intryck. Efter att sett de ”riktiga” bilderna känns fronten lite mer balanserad. I synnerhet sidovyn sär ok ut, tycker jag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: