A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nästa C3 Picasso ges mer SUV-attityd enligt l’Autojournal

Posted in C3 Picasso by Peter H Svensson on 17/05/2014

C3 Picasso 2016-

(Paris)

Visserligen skall antalet modeller inom PSA-koncernen halveras till 2022, vilket betyder att varannan modell av fabrikat Citroën som byggs idag inte får någon ersättare. Men det är åtta år kvar tills dess, och än så länge arbetar Citroën vidare med de modeller som varit planerade sedan några år tillbaka, bl.a. ersättaren till dagens C3 Picasso.

Om denna modell vet vi att den skall byggas i Spanien i en av General Motors fabriker – ett av få samarbetsprojekt med det amerikanska bolaget som verkligen kommer bli verklighet – och baseras på samma bottenplatta som Opel Meriva. Förutom detta vet vi också att nästa C3 Picasso kommer ha mer karaktär av SUV än minibuss, även om dagens generation är en intressant hybrid mellan dessa två stilar. Franska l’Autojournal spekulerar i att den nya modellen blir en C3 Picasso (se illustrationen här ovan). 2016 lär den rulla på allmän väg.

//Peter H Svensson

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomaseron said, on 19/05/2014 at 10:27

  Ja, den ser ju ganska tuff ut. :-)
  Påminner om C4 Cactus en hel del, men det är väl fronten som gör det.
  Och markfrigången.

  Ååh, det finns fööör många modeller att välja mellan. :-P

 2. Allt om Citroën said, on 20/05/2014 at 19:49

  Lugn, antalet kommer att reduceras snart! :-)

  Fast min drömbil finns inte på den svenska marknaden. Hade gärna haft en gubbig och bränslesnål praktisk C-Elysée. Gärna med enkel gasvätskefjädring av GS-typ. Det dög bra på originalet.

 3. R said, on 21/05/2014 at 10:32

  I Brasilien finns C3 Aircross, som är en C3 Piasso med förhöjd markfrigång och SUV-attribut som reservhjulet utanpå bakluckan och med en helt annan inredning än den europeiska Picasson. Visst kan Citroën minska antalet modeller som fungerar på fler marknader som minskar behovet av specialmodeller i exempelvis Sydamerika och andra ställen. Men jag tror inte på en renodlad C3 SUV för det skulle inte längre vara en C3 Picasso. Dock, visst är en framtida C3 Picasso med lite mer SUV-attribut möjlig och som kan ersätta både C3 Picasso och C3 Aircross. Kan ju tänka sig att det kommer en C3 Aircross som i praktiken är den nya C3 Picasso med ett stylingpaket.

 4. Allt om Citroën said, on 21/05/2014 at 15:36

  Jag misstänker att man kommer att sikta på att göra en egen tolkning av Fiat 500L, som ju faktiskt är Fiats tolkning av Citroën C3 Picasso… :-)

 5. R said, on 22/05/2014 at 08:33

  Ah, jag trodde Fiat 500L var Fiats tolkning av Mini Countryman. :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: