A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Fler bilder på Citroën C1

Posted in C1 by Peter H Svensson on 06/03/2014

Citroën C1 2014 Exter 000

(Paris)

Bilmässan i Geneve är i full gång och årets andra stora nyhet från Citroën är lilla Citroën C1. Nu kommer fler pressbilder på märkets minsta modell som fått ett mer maskulint utseende. Vid presentationen i Geneve häromdagen sade Citroënchefen Frederic Banzét att kylargrillen utformats på ett uttrycksfyllt sätt med stark design för att ge ett omedelbart intryck. Man kan onekligen säga att Citroëns designavdelning lyckats med det. Men det återstår att se ifall det blir fler ” – Vad i hel…” än ” – Wow!”.

Citroën C1 2014 Exter 001

Förra generationen av C1 var ingen laståsna med baksätets ryggstöd uppfällt. Men att ta hem ett par kassar från shoppingrundan och Madams favorit-boutiqe klarade den, och så även generation två av C1. Från Geneve rapporterar en av besökarna att lasttröskeln sänkts något på den nya C1:an.

Citroën C1 2014 Exter 002

Trots att C1 ingår i Citroëns C-utbud så har man lånat färgsättningskoncept från den mer påkostade DS3. Färgsatta backspegelhus och till 3-dörrarsversionen dekaler för dekor kommer finnas som tillval eller standard, beroende på utförande.

Citroën C1 2014 Exter 003

Exteriört har de tre bilmärkena som delar på grundkonstruktionen valt att skilja sig radikalt från varandra. Citroën förser sitt exemplar med ögonbryn i kristall, som någon observatör så träffande kallade glasarrangemanget ovanför huvudstrålkastaren.

Citroën C1 2014 Inter 001

2014 lär gå till året då pekskärmen kom in i alla bilar. Visserligen har vissa dussinbiltillverkare redan haft systemet i ett par års tid nu (bl.a. Toyota Prius där man vintertid fick vänta på kupévärmen gjort pekskärmen användbar). Nya C1 är inte ett undantag. Modernt och för friska ögon som klarar av att växla vy i sidled att betrakta som användarvänligt. Men räkna med att vi som är medelålders eller äldre kommer fråga sig varför biltillverkarna inte kan sätta dit vanliga rattar som fungerat hur bra som helst ända sedan bilen uppfanns. Och hur kommer pekskärmarna på skrotade bilar se ut när man letar efter reservdelar?

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Micke H said, on 06/03/2014 at 22:34

  Lycka är en kladdig pekskärm som inte kan användas med handskar, en kall vintermorgon! Och försök använda den intuitivt!
  Kan bara älskas av ”dagisgenerationen”. Tillåter man pekskärmar med menysystem samtidigt som man inte tillåter SMS-ande i bilen under färd?
  Men man kan förstås stanna vid vägkanten när man ska ändra fläkthastigheten ett snäpp.

 2. Allt om Citroën said, on 07/03/2014 at 12:45

  Ja, det är ju vanskligt att sitta och ratta in rätt adress i GPS-navigatorn under körning, så det här med att leta efter radiostationen bland alla ventilationsinställningar gör i vart fall inte mig lycklig.

  Satt igår och tittade på fotografier på instrumentbrädan till Citroën BX generation 2. Inser nu att den faktiskt vore att föredra i en ny tappning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: