A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

C4 Cactus från 14’700 Euro? Nej, från 13’950 Euro.

Posted in C4 Cactus by Peter H Svensson on 04/03/2014

 

C4 Cactus Marinière Porty

C4 Cactus med dekaltrimning i verisionerna ”Marinière” och ”Sporty”

(Madrid)

Spanska medier meddelar att riktpriset för Citroën C4 Cactus kommer att börja kring 14’700 Euro, men att man även skall introducera ett system för privatleasing. För en månadsavgift på 190 Euro under 3 års tid får man försäkring och garantier under 5000 mil.

Citroën räknar med att den nya modellen skall bli en succé, och att den skall attrahera nya kundgrupper inte minst utifrån ett ägarekonomiskt perspektiv. På PSA Peugeot Citroën Madrid har man hittills varit förtegna om hur stort utrymme man har för att tillverka den nya bilen, men nu avslöjar den spanska fabrikens chef att man medelst treskift och arbete under lördagar kan sätta samman 200’000 exemplar av C4 Cactus på ett år om det skulle behövas. Men bara vart tionde eller vart elfte exemplar kommer stanna i Spanien – resten skall exporteras till övriga Europa och samtliga medelhavsländer samt Ryssland.

//Peter H Svensson

Uppdaterat:

Under Citroëns presentationen vid bilsalongen i Geneve avslöjade Citroënchefen Frederic Banzét att C4 Cactus kommer att säljas från 13’950 (Tack för tipset Thomaseron!). För Autocar sade han att Citroën genomgår en förnyelse av hela sitt program och märkesidentitet som manifesteras av nya C1 och C4 Cactus.

Men om man analyserar dessa två nya modeller inser man att de inte följer samma filosofi. Vid skapandet av C4 Cactus har man utgått från vad kunden kan undvara i en bil, och tagit bort det. Därmed försvann 200-hästarsalternativen, massagestolarna och det delbara baksätet. Vid skapandet av nya C1 har man gått från andra hållet; från den spartanska första generationen har man lagt på mer utrustning och utökat med ett starkare motoralternativ. Som löken på laxen är soltak tillval. Allt för att matcha konkurrenterna som satsar på bättre utrustade småbilar.

Tillbaka till C4 Cactus; den får enligt Citroën bara fyra färgalternativ till sina Airbumps. Färgvarianterna rött och blått är i dagsläget inte resistenta mot UV-strålning. Man arbetar med att få fram en annan pigmentblandning. Kravet är att färgen inte skall blekna under bilens livstid.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Thomaseron said, on 04/03/2014 at 19:15

    Jag följer Citroën på Twitter, och där nämnde de ett pris på €13 950, vilket i runda slängar blir från ca 125 000 kronor. :-) Ett helt okej pris, måste jag säga.

  2. Allt om Citroën said, on 04/03/2014 at 20:35

    Tack, det har jag missat. Uppdaterar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: