A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroënchef avslöjar hemlig modell för 2015?

Posted in Varumärket DS by Peter H Svensson on 14/11/2013

DS Boutique Paris

(Paris)

Citroën öppnar den 25 november en utställningslokal på Rue François 1 i det åttonde distriktet i Paris där det är tätt mellan Maseratis, Bentleys och Mercedesbilar som franska nyhetstidningen La Tribune så målande beskriver området. Lokalen heter DS WORLD och tillägnas Citroëns DS-modeller, från en pliktskyldigt parkerad DS av den klassiska sorten (den med skön fjädring) samt de övriga DS-modellerna i utbudet, och troligtvis från tid till annan en och annan konceptbil som presenterats under åren inom DS-programmet.

Citroëns DS-serier omfattar idag DS3, DS3 Cabrio, DS4 och DS5 vilka samtliga utgör den första generationen av programmet. Men redan nästa år kommer programmet att gå över i en ny fas i det att fler storlekssegment uppåt skall täckas under de kommande tre åren. Citroën-chefen Frederic Banzét har intervjuats av La Tribune och berättade om programmet, vilket vi redan känner till i form av 4-dörrars sedan version av DS4 (våren/sommaren 2014), en mellanklass-SUV baserad på konceptbilen Wild Rubis och i pressen benämnd som DS-X7 med drivlina från DS5, samt under 2015 eller 2016 en 4-dörrars haute de gamme limousine som vi gärna identifierar som en ersättare till Citroën C6 (DS9?), även om den liksom de övriga nyheterna bara skall byggas i Kina.

Men Frederic Banzét berättar också om en fjärde bilnyhet som skall lanseras redan under 2015. Det är en kompakt 5-dörrars halvkombi. Citroën har redan tidigare aviserat att man skall revidera chassit på den franskbyggda DS5, men nu ser det alltså ut som att det samtidigt kommer en till modell under det modellåret, om Banzéts uttalande tolkats rätt av La Tribune. Om det rör sig om en helt ny bilmodell i DS-utbudet som skall tillverkas i Kina kan det tänkas vara en motsvarande version av nästa generation C5.

//Peter H Svensson

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] att Allt om Citroën i förra månaden frågade sig ifall Citroënchefen Frederic Banzét råkat avslöja ett helt nytt okänt DS-projekt i bara […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: