A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya spionbilder på Citroëns projekt B753

Posted in DS4, Uncategorized by Peter H Svensson on 13/09/2013

B753 DS4 tri-corp Changan 1

(Shanghai)

Nej, det är inte en maskerad BMW eller en re-make av Gamla Rover 75 vi ser på bilderna. Istället rör det sig om en kinesisk version av Citroën DS4 försedd med 4 vanliag dörrar och en sedankoffert.

B753 DS4 tri-corp Changan

Till det yttre och med maskering framstår denna prototyp av projekt B753 om en helt vanlig bil av klassiskt snitt som t.ex. VW Vento. Och det är så kinesiska bilköpare helst vill ha det. Visserligen kommer bilen att få samma påkostade finish som vanliga DS4, men tack vare lokal tillverkning (i fabrik samägd med kinesiska Chang’an) kommer man slippa de kostsamma importtullar som drabbat övriga DS-modeller som tas in i Kina från Frankrike.

B753 har ett motsvarande syskon hos Peugeot som går under kodnamnet T93, vilket är en förlängd 4-dörrarsversion av nya 308. B753 riktar sig mot en kundkrets som är ute efter dynamisk profil, därav det något avkortade bakpartiet på bilen. Till skillnad från Wild Rubis och DS9 har Citroën inte sagt att B753 kandiderar för export till Europa.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Micke H said, on 13/09/2013 at 14:24

    Kinesisk C4

    Den här utsträckta versionen av C4 skulle jag kunna tänka mig när C5 förlorar den riktiga fjädringen om några år, och man måste acceptera primitiva stålfjädrar.
    Dock under förutsättning att den kan förses med en riktig, öppningsbar taklucka, vilket har visats tidigare på bilderna av C4L från Kina. I Paris har man ju, tyvärr, glömt den finessen.

  2. Allt om Citroën said, on 13/09/2013 at 15:21

    Jag håller på och undersöker detta om gasvätskefjädringen. En fågel viskar i mitt öra att EMP2-plattformen är anpassad för att ha kvar fjädringen (utvecklingsarbetet påbörjades ju innan ett eventuellt beslut om att avveckla Hydractive skulle ha tagits).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: