A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Revolte Concept Car blir (kanske) Citroën DS2 till Parissalongen 2014

Posted in DS2 by Peter H Svensson on 27/08/2013

Autobild DS2 2014 S7

(Paris)

Franska Caradisiac reciterar tyska Autobild och uppger att Citroën är i färd med att omvandla konceptbilen Revolte till en serietillverkad DS2, och att presentation av denna nya modell kommer att äga rum i samband med Parissalongen i oktober 2014.

Autobilds illustratör Rene Demarets förslag till hur nya DS2 kan komma att se ut följer förlagan Revolte ganska troget men med de sista konceptbilarnas formspråk på frontpartiet. Någon känd prototyp finns inte, fast företrädare för Citroën erkänner att man studerat en möjlig modell i storleken under DS3, och att Revolte varit stor inspirationskälla i det arbetet. Eventuellt har en designstudie redan visats upp på klinik för testpublik och äntligen fått grönt ljus av Citroën-ledningen.

Autobild DS2 2014 S7 2

Dock skall man ha i åtanke att från officellt håll så är det en ersättare till DS3 (i både 3- och 5-dörrarsutförande) som har hög prioritet. Nästa DS3 skall vara klar till 2015 och kommer troligtvis att ha samma bottenplatta och axelavstånd som Peugeot 208.

Det har spekulerats i orsaken till att 2014 anges som möjligt tillkomstår för DS2 med tanke på att Citroën inte haft något aktivt projekt. En hypotes är att Citroën kommer att basera bilen på bottenplattan från Opel Adam. Detta motsägs dock av tidigare uttalanden om att PSA Peugeot Citroën och GM inte skall presentera några gemensamma bilar förrän 2016.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: