A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Mystisk konceptbil till Frankfurt – det gissas på en Citroën.

Posted in Konceptbil/designstudie by Peter H Svensson on 26/08/2013

Frankfurt 2013 Mystery Car

(Paris)

Ett fotografi på framänden av en förmodat större sedan har dykt upp på Internet utan någon som helst medföljande information än att detta skall vara en konceptbil som kommer att visas upp på bilsalongen i Frankfurt nu i höst.

Franska motorsajten Caradisiac spekulerar i huruvida detta kan vara en konceptbil från Citroën. Är bilen på bilden den tredje manifestationen av märkets ambition att vara en premiumsbilstillverkare efter konceptbilarna ”Metropolis” och ”Numero 9”? Till stöd för denna hypotes anger man att flyglarna är mycket snarlika den sistnämnda konceptbilen.

Om det stämmer att detta är en försmak av kommande DS9 får vi notera att Citroën ånyo ändrat layouten på modellseriens kylargrill. Istället för den tydliga inramningen med vingformade kromlister som går ut över strålkastarna (och glaset över DS-märket) har man lånat en kylargrill från… Volvo? Nej, det vore osannolikt att Citroëns designavdelningar skulle lida en så akut brist på kreativitet.

Vilken tillverkare som gömmer sig bakom kommer med tiden att visa sig. Min gissning är en Peugeot. Därav likheterna med de tidigare konceptbilarna från Citroën. Fast om vi nu skall tala om Cittror utan Citroën-emblem är detta min favorit:

1167170_10151732623872936_767613947_o

//Peter H Svensson

Annons

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas said, on 27/08/2013 at 06:01

  Hmm, det verkar tyvärr som att detta kan vara Volvos nya… :-(
  De har lånat friskt från Metropolis i såna fall.
  http://www.svd.se/naringsliv/senaste-snackisarna-i-bilvarlden_8456204.svd?sidan=1
  http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130826/volvos-nya-konceptbil-fler-bilder

 2. Allt om Citroën said, on 27/08/2013 at 12:55

  Ja, den tiden är förbi då man kände igen en Volvo tack vare dess balkong som hängde ut framför kylargrillen. Den typen av kofångare var värd namnet. :-)

 3. Micke H said, on 27/08/2013 at 16:17

  Ja, tyvärr är tiden också förbi när man kände igen en Citroën tack vare den vackra, harmoniska formgivningen som märket var ensam om; DS, CX och C6.

 4. Allt om Citroën said, on 27/08/2013 at 19:15

  C3. Glöm inte C3. Visserligen kan jag på avstånd ta fel mellan senaste Ford Ka och nuvarande C3 (innan den genomgick ansiktslyftning). Och första generationen av C4. Trion C3, C4 och C6 kändes helt rätt i Citroënfamiljen. Jag är inte alls förtjust i att man förändrar formgivningen bara för förändringens skull. Metropolis är nog den snyggaste Jaguar som Jaguar aldrig byggt. Kia har massor av att lära från Citroën C3 Picasso om hur man gör en snygg liten familjebuss. Och Toyota hade fått världens snyggaste Avensis om de hade formgivit nuvarande C5. Hur nya Cactus passar in i Citroëns design-kanon kan jag inte komma på just nu. Konceptbilen C-Cactus liknande visserligen ingen tidigare cittra, men den var så pass originell att den hade kunnat bli en ny klassiker. Istället så…. ja, vi får väl snart se.

 5. Anonym said, on 04/11/2013 at 14:38

  Volvos nya…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: