A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya C1 – mer praktisk och bättre kvalitetskänsla

Posted in C1 by Peter H Svensson on 29/07/2013

Aygo 2014 prototyp

(Kolin)

En ”spionbild” föreställande en prototyp av kommande Toyota Aygo har hittat ut på Internet (se ovan). Enligt uppgift skall den gamla modellen ha fått en extra ansiktslyftning för att ge Citroën-Peugeot-Toyota mer tid på sig att uppgradera bilens bottenplatta och revidera dess konstruktion.

Man har kommit fram till att den gamla modellens akilleshäl var det minimala bagageutrymmet samt känslan av billig kvalitet. Bagageutrymmet kommer i nästa generation att bli större (uppgift om 180 liter) och Toyota (som står för grundkonstruktionen) har satsat på att förbättra kvalitetsintrycket. Dessutom kommer utrustningslistan att växa, den kommande modellen kommer bl.a. kunna erbjudas med både farthållare och backkamera.

Enligt frekventa uppgifter i pressen kommer både Citroën och Peugeot att använda sina egna 3-cylindriga motorer i C1 II och 108. Eventuellt differentierar de två franska märkena så att Citroën som blir lite billigare än syskonen får enbart 1.0 VTi och Peugeot får både 1.0 och 1.2 VTi-motorer. Premiär väntas ske i samband med bilmässan i Geneve mars 2014.

Enligt tyska bilsitorganisationen ADAC är Citroën C1 den modell som mest sällan av tillverkaren som råkar ut för driftstörningar.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: