A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën överväger lansera DSX-7 (Wild Rubis) i Europa

Posted in Varumärket DS by Peter H Svensson on 29/07/2013

Wild Rubis sida bak 001

(Paris)

Brittiska biltidningen Autocar har pressat DS-designchefen Thierry Metroz på information. Han uppger att den i våras presenterade konceptbilen Wild Rubis (som skall omvandlas till den serietillverkade DS-X/DSX-7 – projekt B754 – nästa höst) mycket väl kan komma att lanseras i Europa. Enligt Autocar är skälet att försäljningen av DS-utbudet går trögt för Citroën i Europa, och att DSX-7 kan skapa mer intresse för programmet.

Om DSX-7 kommer till Europa – vilket Citroën övervägt ett bra tag enligt tidigare uppgifter – blir det inte förrän till 2015 eftersom den skall introduceras i Kina först av allt (premiär till hösten 2014). Citroën kommer inte att bygga DSX-7 lokalt i Europa, utan det handlar om att importera bilarna. En intressant aspekt är huruvida Citroën kommer att skapa någon version med dieselmotor för den europeiska importen? Troligtvis kommer det att röra sig om 5’000 bilar per år. DSX-7 fyller dessutom en lucka i det europeiska produktprogrammet som varken Citroën eller Peugeot är representerad i, och för PSA-gruppens del är det viktigt att man kan matcha den cross over-modell som Renault kommer att lansera som ersättare till familjebussen Espace.

DSX-7 baseras på DS5 och den dyraste versionen får Hybrid4-drift medan instegsmodellen förses med vanlig framhjulsdrift.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: