A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Förbättrad 6-stegad robotväxellåda även till DS3

Posted in DS3, Motor/transmission by Peter H Svensson on 22/07/2013

citroen-ds3-2013

(Paris)

Citroën presenterade nyligen en uppdaterad version av sin robotväxellåda EGS som byter namn till ETG6 i och med att den får drev för en sjätte växel. Växellådan har för några månader sedan presenterats som tillval för nya C4 Picasso. Med nytt styrprogram i enheten skall växlingarna gå snabbare och upplevas som stabilare. Växellådan kommer att erbjudas tillsammans med en 90 hk stark HDi-motor på 1,6 liter.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas Eckered said, on 23/07/2013 at 08:13

  Hej Peter!
  Den DS3 Cabrio som min hustru och jag köpte för ett par veckor sedan har den sexväxlade EGS-lådan. Det kom som en positiv överraskning vid leveransen. Lådan är mycket smidig, särskilt jämfört med den tidiga versionen i C4-an för några år sedan. Jag är däremot tveksam till start-och-stopp-funktionen, som ger en tvekande fördröjning vid start, som vid några tillfällen har känts som trafikfarlig.
  Hälsningar!
  Thomas Eckered

 2. Allt om Citroën said, on 23/07/2013 at 17:07

  Jag håller med om start-och-stopp-funktionen. Jag har den på jobbets bil (en VW Passat Alltrack) och det är inte roligt att köra ut i en lucka i korningen och behöva höra motorns kärva hostande när man vid detta lag helst skulle vilja ha hunnit åtminstone halvvägs över korsningen istället för att bara lyckats få framhjulen över stopplinjen.

  När jag körde DS5 med EGS trodde jag att det var en konventionell automatlåda, så smidig var den. Så till slut tycks Citroën ha lärt sig. :-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: