A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Ny Citroën Jumper på gång – kommer 2014.

Posted in Annat fabrikat, Jumper by Peter H Svensson on 10/07/2013

SevelSUD prototype 2014

(Turin)

Fiat kommer att investera 550 miljoner Euro och PSA Peugeot Citroën 150 miljoner på att uppdatera den gemensamma SevelSUD-fabriken (Atessa)  i italienska Val di Sangro där Citroën Jumper, Peugeot Boxer och Fiat Ducato byggs. Trion är förutom respektive kylargrill och de mindre dieselmotorerna i stort sett identiska. I höst blir dock X250 en kvartett när Chrysler skall börja tillverka sin RAM ProMaster som baseras på den populära europeiska lätta lastbilen, men förses med en 3,6-liters Pentastar-V6:a.

RAM ProMaster 3500

RAM ProMaster 3500. Foto från Carscoop.

I samband med investeringen i Val di Sangro skall bl.a. måleriavdelningen utrustas med nya robotar enligt Fiat-chefen Sergio Marchionne. Tidigare överenskommelse är att det fransk-italienska samarbetet skall fortsätta till 2019. Under 2014 kommer fabriken att börja tillverka en ersättare till dagens X250; man behåller grundkonstruktionen men omkring 80-85% av komponenterna är nya eller reviderade. En färdigutvecklad prototyp har visats upp för de fackliga representanterna i bolaget. Pengarna räcker inte till en helt ny konstruktion, men den nya modellen beskrivs som en hållbar kompromiss som förväntas leva vidare också efter 2019, inte minst tack vare utökad utrustningsnivå och nyutvecklade motorer.

//Peter H Svensson

Annons

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] uppdateras. Nytt frontparti, nya motorer och drivlinor och mer utrustning. Som AoC redan tidigare rapporterat har PSA och Fiat reviderat X250 med ungefär 80% nya delar, men behåller det befintliga formatet. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: