A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Tyska AutoBild lovar DS2 till Parissalongen 2014

Posted in DS2 by Peter H Svensson on 18/06/2013

AutoBild jun 2013 DS2

(Hamburg)

Tyska biltidningen AutoBild uppger att Citroën kommer att presentera DS2 vid Parissalongen 2014. Förebilden skall vara den från 2009 uppvisade konceptbilen Revolte som var en hyllning till 2CV och som interiört anspelade på den exklusivitet som präglar de dyraste butikerna i kulturens huvudstad (d.v.s. Paris enl. konstruktörerna).

Citroënchefen Frederic Banzet har i tidigare intervjuer avslöjat att man kommer utöka DS-programmet med tre nya modeller i C- och D-segmenten, men att man också tittar på möjligheten att utvidga programmet i de mindre storlekarna. Dock ligger nu fokus för designavdelningen i Velizy på att ta fram en ersättare till DS3 (som får 5 dörrar).

AutoBild menar att DS2 kommer bli den nya livsstilsbil som skall ta upp Citroëns kamp mot Fiat 500 och Mini. Den tekniska förebilden blir Peugeot 208 som får erbjuda både chassi och motorer, från en 3-cylindrig bensinmotor på 90 till den temperamentsfulla 155 THP. Förmodat pris fr. 15’000 Euro.

Detta är inte första gången som uppgifter om en kommande DS2 dyker upp. Ända sedan konceptbilen Revolte visades upp i Frankfurt 2009 har denna betraktats som en potentiell källa för en framtida DS2. Citroën har dock inte bekräftat att det skall komma en ny modell enligt de uppgifter som AutoBild presenterat.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: