A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Yves Bonnefont – nummer 2 hos Citroën

Posted in Annat fabrikat, Person by Peter H Svensson on 18/04/2013

(Paris)

Yves Bonnefont började sin karriär hos PSA Peugeot Citroën på 1990-talet innan han fortsatte med annan verksamhet. Sedan 2012 är han tillbaka på PSA och nu har han utsetts till ställföreträdande chef på Citroën. Han är sålunda näst högst hos Citroën efter Frederic Banzét. Denna förstärkning i ledningen sker i det att märket går mot en framtida offensiv med flera viktiga nya modeller som skall lanseras inför den europeiska bilmarknadens förväntade återhämtning 2015.

Visserligen lider PSA Peugeot Citroën fortfarande av stora förluster, men genom omprioriteringar påstås utvecklingsarbetet av nya modeller kunna påskyndas. Exempel på detta skulle kunna vara att senarelägga introduktion av ny teknik (man påskyndar designarbetet av en ny modell och introducerar den nya tekniken i den nya modellens uppgradering/ansiktslyftning efter något år). Samtidigt har General Motors utlovat 35 miljoner kronor till investeringar fram till 2016 i syfte att påskynda arbetet med nya bilmodeller för Opel/Vauxhall. Av de kommande nyheterna finns ett antal modeller som är kopplade till Citroëns och Peugeots utbud, bl.a. nästa generation av C3 Picasso.

För Yves Bonnefonts del kommer han vara med i tillkomsten av ersättaren till DS3 som väntas bli en volymmodell för Citroën när det blir dags för generationsskifte och gamla C3 fasas ur produktion.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: