A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën C4 Sedan fr. 135’000 kronor

Posted in C4 by Peter H Svensson on 30/03/2013

C4 Sedan 2013 001

(Moskva)

I Ryssland tar man påskfirandet på större allvar än här hos oss hemma i Sverige, och det betyder att de ryssar som firar långhelg har lite mer tid att bläddra i sina färska motortidningar och läsa om en alldeles ny bilmodell som introduceras i landet i dagarna. Det rör sig om Citroën C4 Sedan som skall byggas i Kaluga. Vi känner igen den som Dongfeng-Citroën C4L (test) vilket är dess beteckning i ursprungslandet Kina. Prislistan börjar på 579 000 rubel, vilket motsvarar ungefär 135’000 SEK. Det är visserligen 10’000 rubel mer än den äldre systermodellen Peugeot 408 (som är en 308 med 4-dörrarskaross), men i Citroëns utförande levererar den moderna VTI-motorn 115 hk (5 hk mer än Peugeot).

Den 4,62 m långa Citroën C4 Sedan med sitt 10 cm förlängda axelavstånd (2,71 m), konvex bakruta och 435 liter stora bagageutrymme kommer inte hitta till Sverige. Generalagenten ser inte någon större efterfrågan på 4-dörrars sedaner, och Citroën identifieras mest som en tillverkare av praktiska halvkombibilar, rymliga familjebussar och ekonomiska skåpvagnar. Och för Sveriges del är C5 Kombi mer efterfrågad än C5 Sedan. Dock leder inte denna tankegång till att Citroën presenterar någon C4 Kombi…

Citroën C4 Sedan har som synes försetts med den nya T-formade kylargrill som kommer prägla frontpartiet på de flesta utomeuropeiska* nya modeller från Citroën i mellan- och övre mellanklassen.

//Peter H Svensson

*Kina, Sydamerika och Ryssland som ej är medlem i EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: