A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya Citroën C4 Picasso utan maskering i Vigo

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 05/02/2013

C4 Picasso omask 001

(Vigo)

Ett gäng bilar av den nya Citroën C4 Picasso utan maskering har siktats och fotograferats i tillverkningsorten Vigo. Denna totala avsaknad av hemlighetsmakeri torde förebåda ett snart offentliggörande av tillverkarens officiella bilder. Eller… Varför då? Motorsajter och bloggar som Allt om Citroën ”sprider ju budskapet” om nya modeller vare sig Citroën vill eller inte…!

C4 Picasso omask 002

Nya Citroën C4 Picasso kommer precis som förr presenteras med två olika karossalternativ som rymmer 5 respektive 7 sittplatser. Fordonen på bilderna är den 5-sitsiga versionen.

I samband med generationsskiftet byter man också bottenplatta till den nya EMP2. Det innebär att man kommer att kunna använda Hybrid4-systemet samt möjligheten att förse modellen med multilänkbakaxel – åtminstone i de mest påkostade versionerna.

C4 Picasso omask 003

I nyhetsflödet finns motstridiga uppgifter om när nya C4 Picasso skall introduceras; ett flertal sajter rapporterar om att den nya familjenbussen inte skall presenteras förrän till hösten. Men AoC har fått bekräftat av Citroën att C4 picasso står i tur att avlösas i modellutbudet, och det är föga poäng att skylta med omaskerade bilar av en helt ny generation i  över ett halvår innan kunderna får känna på den nya modellen. Därför bör presentationen äga rum nu vid den förestående Genevesalongen.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: