A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Ännu en ansiktslyftning för Citroën C5 – i Kina!

Posted in C5 by Peter H Svensson on 30/01/2013

citroen-c5-fl-china-l-3

(Shanghai/Wuhan)

Just nu håller man på att trycka upp broschyrerna som skall delas ut till besökarna av bilmässan i Shanghai under april månad, däribland en utgåva för Dongfeng-Citroën C5 som ännu inte presenterats officiellt. Eftersom det enligt bilsajten China Car Times tycks vara lite si och så med tryckeriets sekretess kan vi redan nu avnjuta den… hm, blir det den tredje ansiktslyftningen?

citroen-c5-fl-china-l-1

citroen-c5-fl-china-l-4

Frontpartiet anknyter till den i höstas lanserade Citroën C4L som även den har en konkav bakruta och konventionell 4-dörrars sedankaross. I konkurens med sitt mindre syskon orienterar sig C5 mer mot premiumsegmentet med uppdaterad inredning och framför allt ett par nya läckra baklyktor. AoC-redaktörens kunskaper i mandarin eller kantonesiska är högst bristfälliga, men det framstår som osannolikt att den kinesiska C5 av kommande snitt har försetts med gasvätskefjädring (se specifikationerna längst ner). Den lokalt tillverkade modellen har sedan starten försetts med multilänkhjulupphängning och spriralfjädring fram och bak. C5 ”Made in China” tillverkas enbart som sedan.

citroen-c5-fl-china-l-2

citroen-c5-fl-china-l-6

Från den svenska generalagenten meddelades för några veckor sedan att man inte känner till någonting om en motsvarande ansiktslyftning av den fransktillverkade C5. Under 2012 genomgick modellen en lättare ansiktslyftning som exteriört märks mest i form av en ny logotyp på kylargrillen. Men eftersom dagens generation av C5 inte kommer bytas ut förrän till 2016 kanske den europeiska upplagan hinner få sitt kinesiska syskons front eller bakljusarrangemang. Det sistnämnda vore en succé.

citroen-c5-fl-china-l-7-

AoC har redan tidigare publicerat uppgifter om den uppgraderade kinesiska C5 baserade på information via China Car Times, men vi kan i efterhand konstatera att det inte blev någon lansering i slutet av året, och att inte heller 1,6-litersmotorn hittat till Kina. Men mer om detta får vi veta när modellen blir officiell på riktig.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: