A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya Citroën C4 Picasso – tredje sidorutan från BX kommer tillbaka!

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 15/01/2013

C4 Picasso autoplus jan 13

(Paris)

Den franska biltidningen AUTOPLUS har publicerat en läsarbild som föreställer en omaskerad Citroën C4 Picasso av generation 2, vilket tyder på att det nu endast kan vara frågan om dagar – kanske timmar – innan de första officiella bilderna på den nya familjebussen släpps för publicering.

Tyvärr saknas bild på framänden av nya C4 Picasso, men vi kan i vart fall notera att knycken under sidorutorna slätats ut och att åtminstone den 5-sitsiga versionen får en tredje sidoruta i samma stil som Citroën BX, vilket bryter av inramningen av de riktiga sidorutorna som får kromlister i de dyrare versionerna.

Den fotograferade bilen är en förseriebil.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Raphael said, on 15/01/2013 at 15:17

    Intressant. Jag tror vi även kan se att bakluckan tycks följa idén från Opel Insignia, dvs att den täcker hela bilens bakre bredd och när man öppnar den så följer baklamporna med. Apropå baklampor så tycker jag de ser väldigt lika ut dem som VW Golf har, och det menar jag inte som en komplimang. Jag tycker baklamporna på nuvarande modellen är snyggare. Jag hoppas bakpartiets mer anonyma stil vägs upp av ett avantgardistiskt och nyskapande framparti. :)

  2. alltomcitroen said, on 17/01/2013 at 11:13

    Ja, du har väldigt rätt i att baklyktorna har en slående likhet med VW Golf. Det är lite förvånande att de inte har någon utdragen snibb eller lutar åt något håll. Frontpartiet lär visst vara nyskapande, vilket ju inte behöver betyda att det är vackert. Jag är också lite tveksam över skärmbreddarna. Ett irriterande mode. Däremot är bilens övre delar ganska smäcker – för att vara en familjebuss i alla fall. :-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: