A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya Citroën C4 Picasso med mervärde för tjänstebilsföraren

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 29/11/2012

(Vigo)

De avslutande testkörningarna av nya Citroën C4 Picasso pågår för fullt om man får tro uppgifter i spansk press. Exakt hur frontpartiet kommer att se ut spekuleras det friskt om. Bilden ovan är ett tidigare utkast från Auto Moto. Vad som är uppenbart är att Citroën än en gång avser att presentera ett extravagnat frontparti som skall särskilja Citroëns familjebussar från konkurenterna.

Citroëns Picasso-serie har utan tvekan ända sedan Xsara Picasso introducerades förändrat premisserna för märkets kunder, och trenden är att man väljer rymliga familjebussar istället för konventionella sedaner i övre mellanklassen. Med nya C4 Picasso som introduceras under nästa år skall Citroën göra modellen ännu mer attraktiv även för tjänstebilsmarknaden och kommer därför introducera Hybrid4 i utbudet.

Vad gäller nyheterna under skalet har ingen ny information kommit ut, men sannolikt bör även den nya generationen av C4 Picasso ha genomgått en översyn av dess totalvikt. Både C3 och C4 blev ”lättade” med åtskilliga kilo i samband med genomförda modellskiften. I brist på substansiell information får vi väl fortsätta att njuta av det prickiga kamouflaget och illustratörernas kvalificerade gissningar om hur vagnen ser ut utan sin maskering… vilket är denna bloggs genomgående tema.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: