A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Skall Peugeots 4-dörrars coupé vända trenden?

Posted in Annat fabrikat, Uncategorized by Peter H Svensson on 21/11/2012

(Paris)

P.g.a. vikande efterfrågan på Citroëns och Peugeots större modeller har det varit uppenbart att PSA Peugeot Citroën även inkluderar sin fabrik i Rennes i sitt sparprogram. Arbetsstyrkan kommer därför att skäras ner. Men trots det var det ändå ett glädjebesked när ledningen bekräftade att ersättaren till Citroën C5 skall byggas i fabriken från hösten 2016 och att produktionen inte flyttas till Tyskland som det spekulerats om under sommaren.

Man är dock inte ovana vid besparingar i Rennes; själva fabriken har under senare år bokstavligt talat krympt. Detta genom att man omdisponerat sina lokaler och gjort fabriksområdet mindre. Produktionen görs allt effektivare och när arbetsstyrkan reducerats med planerade 1400 personer återstår endast 4000 anställda som skall bygga de nu kvarvarande modellerna Citroën C5 och Peugeot 508 (efter nedläggningen av C6), åtminstone fram till 2016.

Som bekant har Citroën satsat på sitt DS-koncept för att kunna marknadsföra sina bilar i premiumsegmentet, och eventuellt kan C5-ersättaren att också få ett ”DS”-märke i fronten för att kompensera de allt lägre tillverkningsvolymer som drabbat de större storlekssegmenten. Nu har även Peugeot funderat på att skapa en motsvarande modell. Namnet är inte fastställt och projektet har inte fått klartecken. Men konceptet bygger på en 4-dörrars aerodynamisk coupé på bottenplattan till 508, men med kortare och bredare kaross (se illustration ovan). Denna modell skulle kunna lanseras till 2015 enligt franska L’AUTOMOBILE.

En modell som däremot har klartecken är nästa generation av Peugeot 308 som byter designstil och som förväntas dra upp märkets försäljning efter lanseringen nästa höst.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: