A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Interiörbilder på Citroën C-Elysée

Posted in C-Elysée by Peter H Svensson on 12/09/2012

(Paris)

Trots att nya Citroën C-Elysée inte är avsedd för Nordeuropa är ändå intresset stort för denna nyutvecklade kompakta familjebil. Dels hamnar den i ett segment som Citroën inte är representerade i på våra breddgrader, men där just denna bil skulle kunna vara ett alternativt till uttalade lågprismärken som Dacia och koreanska bilmärken. Nu har de första bilderna på C-Elysées interiör publicerats.

Invändigt är den identisk med Peugeot 301 som tillverkas i samma fabrik (Vigo). Som synes är inredningen långt ifrån lyxig men helt okej för en ordinär familjebil. Det finsn också en enklare version med mörk inredning .

God utsikt genom sidofönstren för baksätespassagerarna. Till skillnad från Dacia är Citroën C-Elysée en modern konstruktion och up-to-date med bränslesnåla motorer och lägre avgasutsläpp.

Eftersom C-Elysée är avsedd för marknader där 4-dörrarssedaner är mest attraktiva har inte heller denna kaross begåvats med det praktiska halvkombiformatet. Citroën är förtegna med vilka fler versioner som skall komma, men minst en till är under utveckling.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: