A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Premiär: Berlingo Electrique

Posted in Berlingo, El-/hybridfordon by Peter H Svensson on 11/09/2012

(Hannover)

Igår var det premiär för den helt eldrivna Citroën Berlingo Electrique. I samarbete med Mitsubishi Motors som står för den eldrivna varubilens drivlina har Citroën tillsammans med Peugeot tagit ett nytt steg i elbilsbranschen. Sedan tidigare tillverkar Venturi också en eldriven version av Berlingo First (gamla karossen) men nu tar Citroën hem elbilsproduktionen till Vigo.

Berlingo Electrique (och Peugeot Partner Electric) har framhjulsdrift och den 67 hk starka elmotorn drivs av ett batteripaket med kapacitet på 22,5 kWh. Under idealiska förhållanden skulle det ge en räckvidd på 17 mil, men med hänsyn till väder, väglag och temperaturer är den mer realistiska sträckan begränsad till 8-12 mil). Batterierna kan laddas upp helt på 6-12 timmar beroende på laddningsstation, och laddning upp till 80% går på 30 minuter med snabbladdare. Toppfart 130 km/h.

Både Berlingo E och Partner E kommer att levereras med kort (totallängd 4,38 m/lastvolym 3,3 kubikmeter) respektive lång kaross (4,63 m/3,7 kubikmeter). Leverans kommer att ske under första halvåret 2013.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: