A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nedlagd C3-fabrik kan förvandlas till klirr i kassan

Posted in Business, PSA by Peter H Svensson on 06/09/2012

(Paris)

Den 9 oktober kommer fabriksarbetarna på C3-fabriken i Aulnay att genomföra en stor demonstration i anslutning till bilmässan i Port de Versialles för att manifestera sitt motstånd mot att PSA Peugeot Citroën har beslutat sig för att lägga ner fabriken 2014. Produktionen av Citroën C3 kommer enligt planerna att flyttas över till PSA Poissy där bl.a. DS3 byggs.

Vad skall då hända med Aulnay-anläggningen när den har tömts? För det första har Paris kommun beslutat sig för att satsa på utveckling av staden, bl.a. genom att dra en ny tunnelbana till Aulnay-sur-Bois och rusta upp de intilliggande bostadsområdena. Målsättningen är att göra stadsdelen mer atttraktiv – en satsning som sker i skenet av de kravaller och upplopp som ägt rum där på senare år. För fordonstrafiken finns det tre motorvägar som ansluter till satsdelen, samt närheten till Roissyflygplatsen. Sett ur detta perspektiv kommer PSA Peugeot Citroën att kunna avyttra sin tomt (med eller utan fabrikslokal) till ett ännu högre marknadspris som idag bedöms till c:a 300 miljoner Euro.

Redan nu förs det kontakter med olika aktörer som visat intresse av att ta över lokalerna, bl.a. flygindustriföretaget Airbus.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: