A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën DS3 Cabrio

Posted in DS3, Uncategorized by Peter H Svensson on 31/08/2012

(Paris)

Så har de första officiella bilderna på Citroën DS3 Cabrio släppts. I korthet har man försett bilen med ett nedfällbart taktyg och behållt karosstrukturen såsom dörrar och takramen. Tack vare detta har man kunnat begränsa behovet av förstärkningar; genom Citroëns lösning har man reducerat viktökningen med en fjärdedel jämfört med andra cabrioletkonverteringar. DS3 Cabrio väger endast 25 kg mer än motsvarande takversion.

Det elektriska tygtaket kan fällas bakåt i tre steg, och i sitt bakersta läge sänks taket, bakspoiler och bakruta ner till bakluckan. I det läget begränsas bakåtsikten. Att fälla upp tygtaket till stängt läge tar 16 sekunder och kan utföras i hastigheter ända upp till 120 km/h.

 

I jämförelse med andra tillverkare av småbilscabrioleter har Citroën lyckats behålla de fem sittplatserna och innerutrymmet i DS3 Cabrio. Bagageutrymmet är på 245 liter och bakluckan är upphängd i överkant.

 

Citroën DS3 Cabrio skall tillverkas i samma fabrik som vanliga DS3 (i Poissyverken) och säljstart i Frankrike sker i början av 2013, och övriga Europa följer under våren.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Henrik said, on 31/08/2012 at 11:46

    Ser riktigt snygg ut! Kul att man valde ett elektriskt tygtak. Vettigt prissatt tror jag att den kan sälja relativt bra.

  2. alltomcitroen said, on 05/09/2012 at 10:01

    Ja, jag kan erkänna att jag fick lite ha-begär när jag såg fotografierna på den här bilen. Fast jag hade varit tillräckligt glad om det bara var taket och inte bakrutan som var öppningsbar, typ Berlingo.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: