A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Krisen försenar nya modeller – men de befintliga bilarna skall få bättre liv

Posted in DS3 by Peter H Svensson on 27/07/2012

(Paris)

Planerna på att förse Citroën DS3 med ett öppningsbart tak har funnits länge och utvecklingen hade avancerat så pass långt att projektet inte påverkades av de sparplaner som PSA Peugeot Citroën genomförde under 2011. Därför kommer DS3 Cabriolet att lanseras vid bilsalongen i Paris i slutet av september månad.

Andra projekt har drabbats värre av sparåtgärderna. Produktionsversionen av den bil som inspirerats av konceptbilen C-Cactus har både lagts ner och återupptagits ett antal gånger trots lovande planer. AoC erfar att den sista förseningen (som tydligen inträffade i höstas då ett antal nyckelpersoner slutade) var avsiktlig. Lanseringen av projekt E3 skulle ha skett innan marknaden återhämtat sig från den pågående krisen; istället väljer Citroën utan alltför större oro att hellre senarelägga introduktionerna till gynsammare tider. Detta innebär att Citroën kommer att hålla liv i sina gamla modeller längre än planerat, och precis som i exemplet med C1 som genomgått ansiktslyftning nummer 2 kan vi räkna med fortsatta uppdateringar och moderniseringar av befintliga modeller. Ryktet om en kombiversion av C4 har förstärkts på senare tid, även om ingen officiellt bekräftar de uppgifter som franska l’Automobile publicerade tidigare i somras.

Det är dock inte troligt att Citroën C6 kommer uppgraderas fastän det är märkets flaggskepp (och näst efter C1 märkets äldsta modell) och en ersättande modell inte kommer vara klar på flera år. Enligt tidigare kända planer skulle produktionen av C6 läggas ner redan nu i höst. Däremot har C5 genomgått en exteriör och interiör uppgradering som redan rapporterats i AoC, liksom familjebussen C8. Också C3 och C3 Picasso skall visas upp vid Parissalongen efter en lättare plastikoperation.

C4 Picasso kommer först efter Parissalongen. Ett obekräftat rykte gör gällande att den kortare 5-sitsiga versionen gör entré först, och att den större 7-sitsiga Grand C4 Picasso kan dröja eftersom den är tänkt att även ersätta C8 som utgår under 2013.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: