A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën C3 Brazil goes premium!

Posted in C3 by Peter H Svensson on 23/07/2012

(Porto Real)

”Citroën do Brasil” har släppt de första officiella bilderna på den lokalt uppgraderade Citroën C3. Som synes av översta bilden har den fått en ny kylargrill, LED-ljusramper samt nya 16-tums lättmetallfälgar. Den brasilianska C3 erbjuds med två etanol/bensindrivna motoralternativ; dels en 1.5 i Flex (93 hk), och dels en 1.6 i 16V Flex CVVT (122 hk) med variabel ventilstyrning och Stop&Go-system från Bosch. Till det senare motoralternativet kan en 5-stegad sekventiell automatväxellåda erbjudas. Denna styrs med paddlar bakom ratten. Även interiört avviker den brasilianska versionen från den europeiska.

Nya C3 Brasil kommer säljas i samtliga Mercosur-länder och erbjudas i tre utrustningsnivåer; Origine, Tendance och Exclusive. Citroën är på den sydamerikanska kontinenten långt ifrån ett lågprismärke, utan vänder sig till en kräsen kundkrets som föredrar modern aggressiv design. Med större cylindervolym skapas en premiumkänsla (de flest sålda bilarna av alla märken i Brasilien har en kapacitet på omkring 1,0 liter) i det att bilarna har högre utrustningsnivå.

Porto Real-fabriken där C3 samt flera andra PSA-produkter tillverkas skall byggas ut för att till 2015 ha en årskapacitet på 300’000 bilar och 400’000 motorer. I mitten av 2014 kommer man att börja tillverka nya Citroën C-Elysée och Peugeot 301.

Formgivningen av C3 Brasil har utvecklats lokalt på Porto Real och den är inte avsedd för export till EU.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: