A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

SevelNORD bygger ersättare till Citroën Jumpy 2015

Posted in Business, Jumpy by Peter H Svensson on 17/07/2012

(Calais)

Den franska dagstidningen La Voix du Nord meddelar att ledningen för PSA Peugeot Citroën bekräftat att företaget kommer låta sin anläggning i Hordain leva vidare och bygga en ersättare till dagens Citroën Jumpy. Den nya lätta lastbilen kommer börja tillverkas 2015 och går än så länge under arbetsnamnet K-Zéro.

AoC erfar sedan tidigare att PSA Peugeot Citroën har för avsikt att köpa loss Fiats andel i SevelNORD som är det holdingbolag som driver fabriken i Hordain. Man har haft överläggningar med Toyota, men det japanska företaget är inte intresserade av ett samägande. Istället har man tecknat ett avsiktsavtal om att köpa lätta lastbilar av PSA.

Det finns i dagsläget ingen information om K-Zéro. Projektet har varit känt redan i något års tid, och det spekuleras i att dess plattform skall kunna framställas i flera versioner än Jumpy. Franska medier refererar till Citroëns konceptbil Tubik, men det finns som sagt ingen information om det nya nyttofordonets design. Hur Citroën skall ersätta sin större lätta lastbil Jumper som utgår 2017 är inte känt ännu. Denna tillverkas i SevelSUD som också samägs med Fiat, och även där skall partnerskapet upphöra.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: