A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

PSA Peugeot Citroën etablerar nytt bilmärke – men bara i Kina

Posted in Uncategorized by Peter H Svensson on 05/07/2012

(Shenzhen)

PSA Peugeot Citroën kommer under 2013 att börja serietillverka bilar vid en ny (med kinesiska Changan samägd) fabrik i Shenzhen, Guangdong. Bl.a. kommer man att tillverka DS-sortimentet lokalt för den kinesiska marknaden så att man slipper den importskatt som idag inverkar negativt på försäljningen. Därtill kommer sannolikt produktionen av två helt nya lokala DS-modeller att förläggas hit; dels DS4 med 4-dörrars sedankaross (kommer gissningsvis att döpas till DS6), och dels en SUV baserad på samma bottenplatta.

PSA Peugeot Citroën och Changan kommer också att starta en gemensam fullskalig utvecklingsavdelning som lokaliseras till trakten. Rekrytering har redan påbörjats och invigning förväntas ske inom två år. Satsningen kommer sig av att kinesiska villkor ställt krav på lokal teknikforskning för att godkänna samarbetsavtal med utländska biltillverkare. Troligtvis kommer man att förlägga en hel del forskning kring el-drift och plug in-hybriddrift till den nya anläggningen.

Den tredje nyheten – som berörts av AoC i tidigare rapporter – är planerna på att etablera ett helt och hållet nytt bilmärke i Kina. Detta kommer att ske under 2014 enligt företrädare från Citroën som dock i samma andetag säger att tidplanen kan komma att förändras. Tidigare har det spekulerats i att detta tredje bilmärke vid sidan av Citroën och Peugeot även skulle marknadsföras i Europa, eventuellt som lågprismärke, men detta förnekar man.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: