A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Premiär för nya C4 Picasso EFTER bilsalongen i Paris?

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 05/07/2012

(Vigo)

Det är ingen hemlighet att nuvarande Citroën C4 Picasso har en ersättare på gång. Först ut är den 5-sitsiga versionen. Uppgifter i fransk motorpress gör gällande att Citroën kommer presentera den nya familjebussen i spanska Vigo dagarna efter bilsalongen i Paris. Detta för att den nya bilmodellen inte skall hamna i mässbruset då alla andra tillverkare presenterar sina nyheter. Dessutom vill Citroën slå ett slag för sin verksamhet i Frankrike. Vigo-anläggningen har satsat på en ny bilserie (Citroën Elysée och Peugeot 301) samt den under året följande eldrivna Berlingo. Men den viktigaste satsningen är projekt B78 som alltså är nästa generation C4 Picasso.

En hel del av tekniken på C4 Picasso årsmodell 2013 kommer att kännas igen från Citroën DS5. Det betyder att man än en gång hoppar över möjligheten att förse en av Citroëns större (och bäst säljande) personbilar med gashydraulisk fjädring. Däremot kommer man att förse den med såväl 155 hk THP-bensinturbo och den starka 2,0-liters dieseln på 160 hk. Uppgifter i pressen gör gällande att priserna börjar från 23’000 Euro (instegsmodellen med 120 hk VTi). Dyraste modellen får även Hybrid4-drift enligt pressen.

Tidningen Automobile Magazine har publicerat en dataredigerad bild på det nya formspråk Citroën kommer att använda (nedre bilden). Till saken hör att  dylika bilder bara ger en fingervisning om hur den slutgiltiga bilen kommer att se ut. Ändå är det uppenbart att nästa C4 Picasso är byggd för att skilja sig från mängden. Ett designgrepp som hämtats från konceptbilen TUBIK är placeringen av positionsljusen över de ordinatie strålkastarna. Sedan får vi vänta tills bilen kommer på riktigt för att se ifall det var klokt av Citroën att låta två olika designteam rita framskärm respektive framdörr utan någon som helst internkommunikation…

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: